به دلیل استفاده زیاد از سیستم های هیدرولیک امکان به وجود آمدن مشکلات متعدد بسیار زیاد است. عیب یابی پمپ دنده ای هیدرولیک به عنوان یک شغل در سطح کشور ایجاد شده و افراد زیادی در این شغل مشغول به کار هستند. شما برای عیب یابی پمپ هیدرولیک و تعمیر یا تعویض پمپ ابتدای امر باید مشکلات مورد نظر را شناسایی کنید.

پمپ ها در حقیقت در یک دوره زمانی مشخص انرژی سیال مورد نظر را افزایش می دهند تا در مکان مورد نظر انرژی تحویلی خود را به سیستم منتقل کنند. پمپ ها با ایجاد خلا نسبی که به وجود می آورند سیال مورد نظر را به داخل خود کشیده و با اعمال نیرو، سیال را در خروجی با فشار بالاتر به بیرون منتقل می کنند.

ظرفیت حجمی پمپ را با واحد گالن بر دقیقه یا لیتر بر دقیقه نشان می دهند. حجم روغن خروجی پمپ هیدرولیک که به سیستم هیدرولیکی داده می شود به ظرفیت پمپ بستگی دارد که ظرفیت پمپ را می توان در اعمال حجم جابجا شده روغن در هر دور و تعدار دور پمپ به دست آورد.

 

(منبع مقاله : https://hydkala.com/troubleshooting-hydraulic-pump/)

 

مشکلات پمپ های هیدرولیک چگونه و بر اثر چه عواملی به وجود می آید؟

پمپ های هیدرولیک علاوه بر کارایی بالای خود دارای مشکلاتی هستند که باید در حفظ و نگهداری پمپ دقت بالایی به خرج داد. در این قسمت عوامل مختلفی که باعث بروز مشکلات اساسی و مهم در این پمپ ها می شوند، را برای شما قرار داده و علل به وجود آمدن هرکدام را نیز بازگو می کنیم.

با عیب یابی پمپ هیدرولیک و عوامل مختلف شما با تمهیدات متعدد می توانید از خرابی های احتمالی جلوگیری کرده و از ضررهای بعدی و آسیب به بقیه سیستم جلوگیری کنید.

قبل از اشاره به این علل باید حتما قوانین اساسی مربوط به هیدرولیک را بشناسید که ابتدا به چند تعریف کوتاه در مورد آن ها می پردازیم و در ادامه به صورت موردی به علل مختلف بروز مشکل می پردازیم.

چند تعریف به این صورت بیان می شوند: پمپ ها برای سیستم جریان ایجاد کرده و در ایجاد فشار دخیل نیستند. مقاومت های مختلف در سر راه جریان، باعث ایجاد فشار می شوند. جریان ایجاد شده سرعت محرک را تعیین می کند و فشار موجود، نیروی محرک را برای شما بیان می کند.

سیال پمپ شده همیشه مسیر با مقاومت کمتر را طی می کند. در انتقال سیال از نقطه ای با فشار زیاد به نقطه ای با فشار کم گرما تولید می شود.

 

دلایل خرابی پمپ های هیدرولیک

1.عدم دریافت مایع پمپ شونده:

  • این مشکل در موارد متعددی ایجاد می شود این عوامل شامل موارد زیر می شوند.
  •  عدم هواگیری و عدم پر کردن لوله اولیه پمپ.
  •  ارتفاع مکش منفی زیاد سیال مورد نظر.
  • ارتفاع تخلیه بیش از حد مجاز
  •  گرفتگی پروانه ها
  • نشتی هوا در لوله مکش پمپ
  • نشتی مایع سیال در کاسه نمد پمپ
  •  درون مایع نبودن دهانه مکش به اندازه کافی
  •  معیوب بودن آب بندی قطعات پمپ

2.فشار کم:

این مشکل بر اثر چند عامل ایجاد می شود:

  •  سرعت چرخش کم است
  •  وجود نشتی هوا در لوله مکش از مخزن سیال
  •  وجود عیب های مکانیکی در قطعات داخلی پمپ
  •  گرفتگی مجراهای عبوری سیال متصل به پمپ
  • وجود هوا یا گاز در مایع سیال


 3.پمپ مدتی کار کرده و مدتی می ایستد:

  • یک مشکل جدی در قسمت های مختلف این عیب را ایجاد می کند. این مشکل در اکثر اوقات بر اثر وجود هوا در سیستم به وجود می آید و به موارد مکانیکی مربوط نمی شود.
  • عدم هواگیری درست لوله ها
  • وجود نشتی هوا در لوله
  • وجود نشتی هوا درکاسه نمد پمپ

 

4.شناخت انواع مشکلات برای عیب یابی پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیک به دلیل استفاده مستمر دچار مشکلات متعددی می شود که شناخت این مشکلات باعث می شود تا شما راحت تر و با هزینه کمتر به تعمیر و نگهداری پمپ مورد نظر بپردازید و از هزینه های اضافی جلوگیری کنید.

عوامل بروز این مشکلات در تیتر های قبل بیان شد و در اینجا به معرفی هر یک از این مشکلات می پردازیم.برای اینکه انواع مشکلات سیستم های هیدرولیک را بخوبی تشخیص دهیم لازم است تا در مورد اجزای سیستم های هیدرولیک شناخت دقیقی داشته باشیم.

توضیحات مختصر درباره هرکدام از این مشکلات شما را با این مشکلات آشنا کرده و می توانید با اقداماتی پیش گیرانه از این خرابی ها و آسیب رسیدن به دیگر قطعات و نقاط سیستم جلوگیری کرده و از ضرر های مالی چند برابری پیشگیری کنید.

 

5.نشت هوا به داخل سیستم:

این مشکل می تواند در مسیر انتقال سیال اتفاق افتاده و یا در هنگام مکش این مشکل به وجود بیاید. گاهی از اوقات در هنگام نصب نیز این مشکل ممکن است بروز کند و اپراتور به خوبی هوای داخل لوله ها را تخلیه نکرده باشد. از ضربه های احتمالی به مسیر انتقال سیال نیز نمی توان چشم پوشی کرد.

 

6.نشت آب به داخل سیستم:

این مشکل بیشتر مواقع در اثر آب بندی ناقص و یا آسیب دیدن آب بندی سیستم به وجود می آید و باعث خرابی عمده ای در سیستم می شود.

 

7.نشت روغن در اطراف پمپ:

این مشکل بر اثر مستهلک شدن اورنگی های موجود در پمپ اتفاق می افتد و یا بر اثر خرابی در کاسه نمد پمپ که باعث روغن ریزی در اطراف پمپ می شود. اگر این مشکل را رفع نکنید، علاوه بر کاهش فشار به مرور زمان باعث خرابی دیگر قسمت های سیستم می شود.

 

 

8.جریان کم و یا بدون جریان بودن پمپ:

این مشکل علاوه بر خود پمپ می تواند بر اثر عوامل متعددی به وجود بیاید. وجود هوا در سیستم و یا کم شدن قدرت الکتروموتور مربوطه از عوامل تاثیر گذار در بروز این مشکل می باشند.

 

9. افزایش نویز پمپ:

این مشکل در اثر ایجاد خلا بالا در داخل پمپ ایجاد می شود. این خلا در اثر چند عامل ایجاد می شود. این عوامل شامل ویسکوزیته روغن، فیلتراسیون روغن و خفگی لوله های انتقال روغن است.

این مشکل باعث بهم خوردن تعادل و کارایی سیستم شده و سیکل های مرتب زمانی را بهم می زند و اختلالات عمده ای در سیستم هیدرولیک به وجود می آورد.

 

10.عمر کوتاه پمپ:

عمر کوتاه پمپ به عوامل متعددی بستگی دارد. از مهم ترین عواملی که باعث کم شدن عمر پمپ می شود، می توان به کیفیت کم قطعات به کار رفته اشاره کرد.عمر پمپ رابطه مستقیمی با سرویس های دوره ای دارد و باید سرویس های به موقع برای پمپ ها انجام شود. از عواملی که عمر پمپ را پایین می آورد، این است که در هنگام تعمیر شما از قطعات تقلبی موجود در بازار استفاده کنید.

 

منبع: https://hydkala.com/troubleshooting-hydraulic-pump/